Grafisk design, film og foto

Selv om det ikke blir snakket så mye om grafisk design i det daglige, omgir vi oss likevel med grafisk design. Vi ser det i form av reklameplakater og flyers, vi ser det på TV, og vi ser det ikke minst på nettet, som er den nye arenaen for mange som jobber med design. De fleste tror det er enkelt å snekre sammen en nettside, at dette er noe man gjør på en to tre, men slik er det ikke. Det ligger veldig mye planlegging og arbeid bak de virkelig gode nettsidene, og grafiske designere står for mye av jobben.

Hva kan grafisk design brukes til? Vel, først og fremst skal sidens design si noe om hvilken type nettside man besøker. Det rette designet kan gi et profesjonelt inntrykk, slik at brukerne vet at de har kommet til en seriøs nettside. Dårlig design kan gi et rotete og uoversiktlig inntrykk, og gjøre det vanskelig og upraktisk å bruke en nettside. Grafisk design brukes også til å skape den rette stemningen og formidle det budskapet man ønsker å få fram på nettsiden. Til dette brukes farger, oppsett, skrifttype, bilder og foto og andre elementer som passer inn på siden.

Når man lager en personlig hjemmeside, bruker man også grafisk design, men dette kommer som regel i form av ferdige maler, slik at man slipper å tenke på alt selv. En profesjonell nettside, som en firmanettside, satser derimot på grafiske designere som bidrar til å gjøre siden mest mulig brukervennlig og effektiv.