Fra foto til ferdig produkt

Profesjonelle fotografer mener at planlegging er mye av suksessoppskriften for å bli en god fotograf. Det er kanskje ikke så mange tilfeldigheter som man skulle ønske, når det kommer til fotofaget allikevel. Her er litt informasjon til deg, som beskriver alt fra å planlegge en god photoshoot og helt frem til dagen du skal vise verden det ferdige resultatet.

Hva ønsker du å oppnå?

Fotograferingen starter ikke når du får kameraet ut av baggen din, men er en prosess som handler om å finne det perfekte objektet. Det kan gjerne sammenlignes med en jakt, hvor du må slå til når du ser en potensiell sjanse for et blinkskudd. Når du mener at du står foran et potensielt flott fotografi, spør deg gjerne noen enkle spørsmål. Hva har trukket deg til dette bildet? Hvorfor ønsker du å fange det? Og hva er det du håper å oppnå?

Redigering av bildene

Før du viser frem bildene er de klare for fremkalling og redigering. Igjen må du stille deg spørsmålene om hva du ønsket å vise frem da du tok dette bildet. Trenger bildet redigering for å få frem dette, eller har du fanget det du ønsket? Mange gjør en stor feil ved å redigere bildet altfor mye, slik at formålet blir borte.