Finn din pokervariant og spesialiser deg innenfor den sjangeren

Poker er for alvor i ferd med å bli verdens mest populære spill. I Norge har interessen eksplodert de siste årene. Poker spilles over hele verden, fortrinnsvis i to populære varianter, henholdsvis Texas Hold’em eller Omaha. Du må selv finne din form for poker, og deretter spesialisere deg innenfor din sjanger.

Hva er forskjellen på Texas Hold’em og Omaha?

Texas Hold’em er den mest populære sjangeren innen poker, og den andre populære varianten er Omaha. Mye er likt i de to variantene, men det er også noen vesentlige og viktige forskjeller. I begge variantene vinner den som har den beste hånden samlet (håndkort og bordkort), bestående av totalt fem kort i kombinasjon.

I Texas Hold’em får spillerne utdelt to kort, og må bruke ett eller begge opp mot tre eller fire av de fem kortene som legges ut på bordet. I Omaha må spillerne bruke to av fire kort på hånden, kombinert med tre av de fem på bordet. Dette medfører totalt ulike strategier.

Hvorfor finne din form for poker?

Vi anbefaler deg å finne din form for poker for deretter å spesialisere deg innen den sjangeren du føler passer best. Selv om begge variantene har sine egenskaper som passer for enhver smak, er det så store forskjeller på strategiske valg at det vil være hensiktsmessig å bli veldig god i en av sjangerne.

I Texas Hold’em baserer du spillet på de to kortene du får utdelt. I Omaha må du benytte to av fire kort på hånden, og spillet endrer seg dramatisk underveis som bordkortene legges opp, i forhold til Hold’em. Dette krever langt større strategiske ferdigheter enn i Hold’em. Begge variantene krever mye erfaring!

Hva kreves for å bli en god pokerspiller?

Helt uavhengig av hvilken form du velger som din favoritt, krever det mye for å bli en god pokerspiller. For det første må du spille mye for å få erfaring. I tillegg anbefaler vi å lese poker-materiell og ikke minst studere de beste spillerne. De beste spillerne har nøkkelferdigheter du bør lære deg!