Film på nett – til hvilke formål?

Internett har gjort det mulig for hvem som helst å legge ut bilder, blogger og filmer. Det finnes gode kinofilmer på nettet, men de fleste filmene på nettet er laget av helt vanlige amatører. Noen har en hensikt når de legger ut filmene. Det kan være unge musikere som gjerne vil bli sett og hørt, og flere musikere har faktisk slått igjennom på denne måten, ved å legge ut filmer på nettet. Andre har filmet noe unikt eller spesielt som de gjerne vil dele med andre.

En stor andel av filmene på nettet er også morsomme. Det kan være dyr som gjør rare ting, eller mennesker som finner på merkeligheter. Noen gjør nesten hva som helst for å lage en morsom film, for deretter å legge den ut på nettet. Men det finnes også nyttige filmer på nettet, som språkkurs, dansekurs og andre typer kurs. Hvis man har en hobby, finner man som regel mange nyttige filmer på nettet der man kan lære mer om hobbyen sin.

Mange nettsider tjener store penger på opplastede filmer via reklame, affiliates, etc. Da er det som regel helt gratis for brukerne å laste opp filmene der, for nettsiden tjener penger på andre måter.