Bilderedigeringsprogrammer

Webdesignere elsker Adobe, og Adobe elsker dem. Adobe er det mest kjente av alle redigeringsprogram – utvalget av verktøy er veldig bredt og passer alle typer design, altså både bilder og video. Adobe Photoshop er det aller mest brukte bilderedigeringprogrammet i verden, og det med god grunn. Her kan du nemlig gjøre det aller meste med dine bilder. Fra små grafiske forandringer til hele logotyper og store reklameskilt – det aller meste av redigerte bilder du ser på nettet og utendørs er skapt ved hjelp av Photoshop.

For privat bruk har man Adobe Lightroom, som lar deg justere alt mulig av lys og farger på dine bilder. Spesielt er dette et veldig godt program om du har et speilreflekskamera og knipser bilder i RAW-format. RAW lar deg nemlig redigere bildene på en langt mer grundig måte enn om du bruker JPEG. Lightroom er veldig brukervennlig og lar deg eksportere bildene veldig raskt når du er klar med dem. Samtidig organiseres alle bildene i mapper og etter akkurat de faktorene du selv stiller inn. Adobe-programmene er veldig gode å bruke, og det finnes utallige hjelpemidler og sjablonger du kan laste ned fra spesialiserte sider.

Ja, både Photoshop, Flash og Lightroom koster en god del, men de er verdt hver eneste krone. Prøv å søke deg opp etter gratis alternativer, men ingen av dem vil gi deg friheten og mulighetene du får med Adobe-programmene.