Bilderedigering og fremkalling

Etter at vi fikk så gode mobilkameraer, har bildene vi tar fått en tendens til å bli liggende på minnekortet eller bli lastet opp på en datamaskin. Mengden fotografier hoper seg opp, og etter hvert glemmer man alle de flotte bildene man har tatt.

Vi fremkaller færre bilder, og tenker at vi skal ta det senere – men det blir bare ikke noe av. Kanskje tenker vi at den tryggeste måten å oppbevare bildene på, er digitalt? Men kanskje går vi da egentlig glipp av det som er aller beste med bildene, nemlig det å få dem opp på veggen der vi kan se dem? I stedet for å lagre bildene og vise dem på skjermen i familiesammenkomster – hvorfor ikke bruke de nye teknologiske mulighetene til å få bildene fram på en ny og spennende måte? Egne fotografier kan være en flott del av interiøret i boligen, og med enkle og spennende redigeringsverktøy, kan man skape flotte effekter og legge til elementer som gjør at fotografiene kan bli helt unike kunstverk som virkelig er verdt å vise fram.

Redigeringsprogrammer, som for eksempel Adobe Photoshop og Lightroom, er spennende verktøy som kan gi bildene nye dimensjoner. Det er mulig å tillegge lyseffekter, bakgrunner, kombinere bilder, og så videre, og deretter kan man fremkalle dem og få dem inn i ramme og opp på veggen. På nett kan du blant annet finne en opplæringsvideo på norsk via nettsiden utdannet.no. Med alle de fantastiske digitale mulighetene er det ingen grunn til at fotografiene dine skal ligge og støve ned i en skoeske – eller på en minnepinne, for den saks skyld.
Når man har redigert og fremkalt bildene, kan man for eksempel lage flotte fotoalbum, bildecollager som kan henges på veggen, bruke spennende passepartouter som fremhever bildene på nye måter, og så videre.